Vroege 911’s, de F-modellen (tot 1973), kampen met roestproblemen. Er zijn prachtige exemplaren te koop, maar ook 911’s die veel aandacht nodig hebben. Je moet kennis van de auto hebben om het kaf van het koren te kunnen scheiden. De waarde van de 911 is de laatste jaren flink gestegen en daar willen beunhazen maar wat graag van mee profiteren. Heb je die kennis niet, vraag dan advies aan een deskundige wanneer je een 911 Targa gaat bekijken.

Carrosserie
De vroege 911’s roesten in het slechtste geval overal, maar vooral rond de kofferruimte (voorin), de binnenschermen, de binnen- en buitendorpels, bij de bevestiging van de rolbeugel en de drager van de achteras. Wees ook op je hoede voor slecht gerepareerde schade, die kan nog wel eens met veel fantasie (en plamuur) voor het oog zijn weggewerkt. Vooral auto’s die uit Amerika zijn geïmporteerd, staan hierom bekend.
Techniek
Een rammelende distributieketting, olielekkage bij de motor en de versnellingsbak, ongelijkmatig stationair draaien, een slechte reactie op het gaspedaal door uitgesleten vlinderkleppen in de carburateur – het zijn typische gebreken voor een slecht onderhouden 911. Ook komt het voor dat het Targa-dak niet meer waterdicht is en dat de uitritsbare achterruit in een slechte staat is. Of dat je niet meer door de ‘Soft Window’ kunt kijken.
Onderdelen
De populariteit van de 911 heeft ervoor gezorgd dat het onderdelenaanbod steeds beter wordt. Er zijn talloze specialisten die zich ermee bezighouden. Maar lang niet alle onderdelen voldoen aan de kwaliteitsnormen die Porsche hanteert. Wees daarvoor op je hoede!
Aandachtspunten
- Roest carrosserie, dorpels, drager achteras, de bevestiging van de Targa-beugel.
- Overmatige olielekkage, opgerekte distributieketting, slijtage vlinderkleppen carburateurs.
- Lekkage via Targa-dak en achterruit, slecht zicht door ‘Soft Window’.